De ce se mananca miere in post ?

Atunci cand tinem post, mancam fructe si legume. In niciun caz nu consumam lapte, oua, carne sau orice alte produse obtinute de la animale.

Mierea, insa, este singurul aliment de post, obtinut de la o vietate si asta deoarece albinele sunt cele mai pure si mai curate insecte. Albina este singura vietate care ramane intreaga viata fecioara. Viata albinutelor se aseamana cu viata maicilor dintr-o manastire. Albinele traiesc in purtitate si intelegere, muncind mereu pentru binele stupului, fiindca foarte bine organizate. La fel sunt calugarii sau maicutele, care isi duc traiul muncind cu drag si devotament, dedicandu-si intreaga viata pentru binele celorlalti. Ei traiesc in manastire si nu-si intemeiaza niciodata o familie, dar muncesc si se roaga mereu pentru toti oamenii.

Asa cum albinele ne hranesc cu miere si polen, care sunt alimente foarte sanatoase pentru trupul nostru, la fel calugarii si maicile ne „hranesc” sufletul cu rugaciunile lor, daruindu-ne har, liniste si bucurie sufleteasca.Albinele, la fel ca si monahi, sunt exemple de rabdare si harnicie, de daruire si buna intelegere.

„Fiul meu, mananca miere, caci e buna si fagurele de miere este dulce gurii tale. Intelepciunea este la fel pentru sufletul tau; daca o dobandesti, nedejdea ta nu este pierduta.” (Pilde 24,13 – 14)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *