Pilda regelui Solomon despre drumul spre fericire

Care este sensul vietii?

Viața este un drum, un scop și o victorie. Viața este un dans al iubirii. Misiunea noastră e să înflorim. Să FII este un dar pentru toată lumea.Viața este istoria omenirii. De asta viața este mai frumoasă decât orice teorie.Creează din viața ta o sărbătoare, pentru că asta este adevărata ei valoare. Viața este compusă din prezent, iar sensul prezentului e să trăiești în prezent.

De ce ne urmărește necazul?

Ceea ce ai semănat aceea și culege.Nefericirile sunt alegerile noastre.Sărăcia este creația omului, iar nemulțumirea este fructul neglijenței. Învinovățind pe cineva, îți pierzi puterea. Nefericit este acel om care nu se cunoaște.Sărac devine acel om care pierde timpul în zadar. Nu îi permite mulțimii să îți omoare sufletul.

Cum să trecem peste nefericiri?

Nu te analiza, nu te compara și nu te împărți.Mulțumește pentru tot ce ai. Bucură-te pentru că bucuria creează minuni. Iubește, pentru ă cei care se iubesc pe sine, îi iubesc pe toți. Roagă-te când ești fericit și răul te va evita.

Care este drumul spre fericire?

Fericiți sunt cei care iubesc și mulțumesc. Fericiții trăiesc în armonie. Ei văd toate frumusețile lumii. Fericiții se bucură de soare și sunt gata să-l primească în brațe.Fericiții sunt liberi pentru că iartă.

Cum să trăim în lumină?

Savurați orice picătură a vieții, o viață trăită în zadar va da naștere nefericirii și să știi că ce se află în exterior asta se află în exterior. Lumea este sumbră pentru că inima  este sumbră. Fericirea este apusul soarelui.

Cum să trăim în armonie?

Trăiește simplu. Nu fă rău nimănui. Nu invidia. Lasă ca îndoielile să treacă și nu căuta altele noi. Dăruiește-ți viața frumosului. Crează pentru artă dar nu pentru recunoaștere. Dă viață trecutului, uitându-l.. Adu în lume ceva nou și umple-l de iubire. Acolo unde este iubire, acolo este și Dumnezeu.

Ura mănâncă sufletul celui care urăște!

Umbră și vis. Totul va dispărea. Totul are un început și un sfârșit. Există un ritm interior pe care îl obișnuim prin ceea ce simțim, gândim sau acționăm. O stare pozitivă, relaxată, plină de speranță, ancorată într-o relație vie cu Dumnezeu și cu cei din jur, aduce bucurii. Înlocuiți gândurile negative cu cele pozitive și zâmbiți. Zâmbetul interior este mai puternic decât cel exterior. Distrageți mintea de la vechile ei obișnuințe și surprinde-o cu ceva nou, ceva frumos , ceva ușor. Nu vă repetați acțiunile și filmul tristeții.

Șoapta îngerului este delicată, a diavolului este obsedantă. Cțnd nu ne place viața așa cum o avem acum, înseamnă că nu o trăim corect.

Celor care au suferit o pierdere, celor care jelesc, celor care suferă de o boală care le schimbă viața, celor singuri, precum și celor care trec printr-o perioadă de doliu, de orice natură, le transmit că orice poate fi depășit, indiferent ce eveniment traumatic am experimentat fiecare. Renunți la ce ai pierdut, sortezi tot ce e bun și frumos, te agăți de ce a rămas și ce vine și construiește ceva nou, în tine și în jurul tău.

Observ ceea ce este rău, dar mă concentrez pe lucrurile bune. Nu urăsc. Cu toții trecem prin momente bune sau rele. Ura mănâncă sufletul celui care urăște, nu al celui care este urât. Dăruiește frumusețe și fericire atât căt poți. Cea mai grea minte e a celui care se plictisește. Optimismul salvează lumea. Ei se tot vaită dar nimic nu se schimbă.  Să înveți să fii recunoscător. Totul este un cadou.

Viața este scurtă, este un cadou. Amintește-ți ce are valoare. Să te bucuri de viață, să fii iubit și cel mai important să ai iubire în inima ta. Problemele ține-le doar în culegerea de matematică și nu în inima ta. În viață unele lucruri trebuie să le acceptăm oricât de grele ar părea de moment. Mai târziu vom înțelege ce a fost acum, aici.

Împarte sentimentele la mai mulți oameni, nu doar unuia singur. Câtă vreme sentimentele tale se duc cître o singură persoană care nu-ți răspunde la fel, vei fi singur. Dăruind sentimente bune și frumoase în mai multe părți, vei primi din zone diferite emoții pozitive.

Nici plăcerea, nici durerea nu sunt veșnice. Ele se succed una alteia, precum ziua și noaptea. Unde este plăcere va fi și durere și invers. După ce ai urcat și ai ajuns în vârf, trebuie să cobori. După ce ai alergat, trebuie să te și odihnești. Nimic din exterior nu este sigur. Liniște, pace, calm, seninătate, meditație, tăcere.. nu se pot cumpăra. Drumul contează mai mult decât capătul lui. Păstrez partea bună. Transmit sănătate și lumină și merg mai departe. oamenii se schimbă, și eu și ei.

sursa: https://revistasufletului.net/pilda-plina-de-intelepciune-regelui-solomon-despre-drumul-spre-fericire

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *