Ce reprezinta icoana Sfantului Gheorghe ?

Icoanele sunt pentru noi modele de viata, exemple de dragoste si credinta. Iar Sfantul gheorghe este infatisat deseori in icoane luptandu-se cu un balaur. Se spune ca o mare minune a savarsit sfantul atunci cand a rapus un monstru cumplit, un demon ce omora oameni.

In chip de ostas luminos, calare pe un armasar si cu o sulita in mana, sfantul a rapus fiara dintr-o lovitura. De atunci Sfantul Gheorghe este pictat in icoane omorand balaurul. Sulita, care pare firava, si prea subtire, arata ca Binele invinge cu usurinta Raul, daca avem credinta si curaj.

In acest fel icoana ne spune ca binele iese intotdeauna invingator. In lume sunt multe lucruri cumplite, dar mai drevreme sau mai tarziu, Dumnezeu le pune capat. Daca ne rugam cu credinta, sfintii ne vin imediat in ajutor, iar raul si necazul din viata noastra se risipesc ca un fum. Icoana Sfantului Gheorghe ne indeamna la lupta impotriva raului si a pacatului, amindintu-ne ca, de fapt, crestinul este „ostas” a lui Hristos, ce lupa mereu cu ispitele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *