In 2012 au murit peste 105.000 crestini

Potrivit Centrului pentru Statistică Religioasă David Barrett din SUA, anul trecut 105,000 creștini au fost uciși pentru credința lor. Acest lucru a fost confirmat, într-un interviu pentru Radio Vatican, de către coordonatorul Comitetului de Supraveghere pentru Libertatea Religioasă, Massimo Introvigne.

„Un deces la fiecare 5 minute – ne explică el în rezultatele studiului – Sunt proporții cu adevărat înfricoșătoare … „.

„Există țări, cum ar fi Nigeria, în care, din cauza amenințărilor fundamentaliștilor grupării Boko Haram, este periculos chiar și pentru a merge la biserică, pentru că te poate costa viața. Aceste țări pot fi împărțite în trei grupe principale – a spus Introvigne, – țări cu o prezență puternică a fundamentalismului islamic – Nigeria, Somalia, Mali, Pakistan și părți din Egipt, țări în care există regimurile totalitare, cum ar fi comunismul, prima fiind Coreea de Nord și țările în care naționalismul etnic și identitatea națională se identifică cu o anumită religie, considerând creștinii ca trădători ai națiunii – gândiți-vă la violența din statul indian Orissa. În multe dintre aceste țări este periculos să mergi la biserică – în Nigeria au fost uciși copii care au mers la biserică.”

Potrivit lui Massimo Introvigne, legea blasfemiei din Pakistan reprezintă o mare amenințare pentru creștini. „Din cauza acestei legi, ne amintim astăzi de Asia Bibi, mamă a cinci copii, care în această zi este în închisoare, condamnată la moarte în numele legii. Italia a devenit prima țară care a început să vorbească în apărarea Asiei Bibi. Nu uitați de execuții, atunci când mulțimile furioase, incitate de mesajul unui predicator execută creștini nevinovați! În Pakistan, acesta a devenit banal, și cazul Asiei Bibi nu este izolat.”

Coordonatorul Comitetului de Supraveghere pentru Libertatea Religioasă a spus de ce creștinii sunt grupul cel mai persecutat religios din lume: „Pe de o parte avem crudă persecuție, crimă și tortură care provin de la anumite ideologii – a spus Massimo Introvigne – ideologia fundamentalismului islamic radical, versiunile cele mai agresive de etno-naționalism, și, desigur, ideologiile vechi comuniste. ”

„Firește, atunci când vorbim de 105 de mii de morți pe an, nu toți dintre ei sunt martiri, în sens teologic – a spus Introvigne. – Cu toate acestea, există, de asemenea, mulți care, atunci când au fost persecutați, se rugau pentru persecutorii lor, ca Dumnezeu să îi ierte. Aceasta este o caracteristică unică a creștinismului, deoarece în multe alte culturi există dreptul și chiar datoria de a onora răzbunarea. Creștinismul a jucat acest mare rol civilizator, de care astăzi mulți uită – a înlocuit logica răzbunării cu logica iertării.”

StiriCrestine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *