Bradul este copacul mereu verde, ce apare in toate traditiile romanilor. Din totdeauna bradul a simbolizat viata vesnica, tineretea, puterea, curajul si vointa.
Legenda spune ca, atunci cand S-a nascut Princul Iisus, magii si pastorii I s-au inchinat, aducand cu ei daruri, care sa arate dragostea si bucuria lor. Doreau sa puna alaturi o floare sau o crenguta inverzita, fiindca nu doar oamenii, ci intreaga natura se bucura de venirea lui Iisus. Si au gasit doar un bradut inverzit, caci era iarna. Si punandu-l langa ieslea Mantuitorului, au aninat de crengutele sale darurile lor.
In amintirea Nasterii Mantuitorului, a ramas obiceiul ca de Craciun, in fiecare casa sa fie impodobit un brad. Odinioara era impodobit cu mere, covrigi si nuci, astazi folosim globuri colorate si beteala.
Bradul este asadar, simbolul bucuriei si al sperantei. Din pacate, prea multi brazi sunt taiati si aruncati dupa sarbatori. Acest copac sfant merita mai multa dragoste si respect. Cel mai bine este sa ai in curte un bradut pe care sa-l impodobesti an de an.