Carui sfant ne rugam atunci cand pierdem ceva ?

Sfantul Mina a trait in secolul al IV-lea, pe vremea cand credinta crestina era interzisa. Deoarece sfantul le vorbea oamenilor despre Hristos, despre dragoste si bunatate, a fost prins de soldatii imparatului, torturat si omorat.

Sfantul Mina este un exemplu de tarie si curaj, de hotarare si putere de sacrificiu. Simbol al dreptatii, Sfantul Mucenic Mina este protectorul celor pagubiti si inselati, carora, mai devreme sau mai tarziu, le face dreptate. Crestinii stiu ca, daca au pierdut un obiect sau daca li s-a furat ceva, trebuie sa se roage Sfantului Mina, iar obiectul pierdut, chiar si atunci cand nu mai este nicio speranta, e gasit sau recuperat, iar horul intotdeauna este dat in vileag.

Numeroase minuuni s-au petrecut in viata credinciosilor veniti sa se roage si sa se inchine la sfintele sale moaste pastrate in biserica ce ii poarta numele: Biserica „Sfantul Mina” din Bucuresti.

„Pe multi ai izbavit de pagube: pe hoti urmarindu-i, pierderile indepartandu-le! – din Acvatistul Sfantului Mare Mucenic Mina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *