Care este adevarata rugaciune ?

Ne rugam lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintilor, pe de o parte in semn de multumire (pentru toate lucrurile bune si frumoase de care avem parte, pentru realizarile noastre), iar pe de alta parte ca cerere (rugandu-L pe Dumnezeu sa ne dea sanatate, liniste si intelegere cu cei din jur, bucurii si reusite).

Cand te rogi, stai de vorba cu Dumnezeu, cu Maica Domnului si cu Sfintii, iar acestia iti raspund in adancul inimii tale. Fiecare om trebuie sa se roage pentru sine, dar mai ales pentru toti ceilalti. Nu spunem rugaciuni doar atunci cand suntem in biserica si aprindem o lumanare sau cand suntem la ananghie, ci si acasa, dimineata, seara, la masa, oriunde si oricand. Dar mai mult decat atat, fiecare vorba a noastra, fiecare gand trebuie sa fie curate si sincere, caci Dumnezeu pe toate le aude si le asculta. Degeaba spunem frumos o rugaciune, uneori, daca in restul timpului suntem rautaciosi si nerecunoscatori.

Sa gandesti frumos, sa simti in inima ta bucurie, sa traiesti in pace si intelegere cu cei din jur, sa mergi la biserica si sa sculti poruncile Domnului, aceasta este de fapt cea mai frumoasa si mai puternica rugaciune: sa fii un bun crestin in tot ce faci, caci Dumnezeu nu vrea de la noi vorbe goale, ci fapte bune si credinta.

Uneori se intampla ca rugaciunea sa nu se implineasa. Dar, trebuie sa avem incredere in Dumnezeu, ca ce am primit este mai de folos pentru noi, decat ce am cerut.

Dumnezeu cunoste mai bine ce ne trebuie cu adevarat, si, mai devreme sau mai tarziu, intelegem ca tot ce primim este dupa inima noastra, fiindu-ne de folos pentru o viata mai buna si pentru mantuire.

„Si toate cate veti cere, rugandu-va cu credinta, veti primit.” – Sfanta Scriptura, Evanhelia dupa Matei 21, 22

„Nu se poate ca Dumnezeu sa nu asculte rugile omului, daca omul asculta poruncile Domnului.” – Avva isaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *