Despre Inviere

– Dumnezeu este mai puternic decât moartea. Un necredincios mănâncă, bea, se veseleşte cât poate pe pământ, crezând că după moarte nu mai urmează nimic. Un creştin crede şi ştie că după moarte viaţa merge înainte şi nu se opreşte niciodată.

– Important este dacă eşti sau nu eşti împreună cu Hristos. Dacă eşti, şi după moarte vei fi cu El în Rai. Dacă nu eşti, nici după moarte nu vei fi cu El, ci vei fi singur în Iad.

– După ce moare trupul, sufletul este judecat şi trăieşte în continuare. Sufletul este răsplătit sau pedepsit, după viaţa pe care a dus-o pe pământ.

– Iar la sfârşitul lumii, vor învia şi trupurile din ţărână şi se vor uni cu sufletele, pentru că fiecare om primeşte răsplata sau pedeapsa şi cu trupul, şi cu sufletul.

– De ce a venit Hristos pe pământ, de ce a murit şi a înviat? Ca să ne ia cu El într-un loc anume pregătit, unde să fim mereu cu El: împărăţia cerurilor.

– Cuvântul „cimitir” vine în limba română de la cuvântul grec „chimitirion”. El înseamnă „locul unde se doarme”. Adică locul unde doarme trupul nostru până la Învierea din morţi.

– La Înviere nu vom avea trupurile noastre bolnăvicioase, ci altele, care seamănă cu cele de acum, dar care sunt transformate. Nu vom mai avea nevoie de hrană.

Vestea cea bună, după Anthony Coniaris

O femeie de serviciu dintr-un spital s-a împrietenit cu un băieţel, care era internat în acel spital. Ea a aflat de la doctori că băieţelul nu mai are mult de trăit. Atunci ea s-a dus liniştită în camera lui, i-a luat mâinile lui slăbite în mâinile ei bătătorite şi i-a spus:

– Ascultă, copile, să ştii că Dumnezeu te-a făcut. Dumnezeu te iubeşte. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său să te mântuiască. Dumnezeu vrea ca tu să mergi cu El acasă.

Cu mare greutate, copilul s-a ridicat în capul oaselor şi a zis:

– Mai spune o dată.

– Dumnezeu te-a făcut. Dumnezeu te iubeşte. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său să te mântuiască. Dumnezeu vrea ca tu să mergi cu El acasă.

Copilul s-a uitat la chipul minunat al femeii de serviciu şi i-a zis:

– Spune-i lui Dumnezeu că-I mulţumesc.

Versuri creştine, de Florea Mureşanu
Boaba grâului ce zace
Sub brazda înzăpezită –
Putrezind ea va aduce
Roadă însutită;
Dar cruţându-se pe sine
Ea singură va rămâne.
Omule ce treci prin viaţă –
Nu uita înţelepciunea, ce boaba de grâu te-nvaţă.
Te sacrifici pentru semeni! – în veci vei trăi.
Trăind numai pentru tine – fără urme vei pieri.

mirelasova.over-blog.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *